Eclair med mokkacreme og glasur
29. oktober 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
De lækre eclair er helt bløde og hule indeni, så der er plads til den herlige mokkacreme. Slut af med et lag mokkaglasur på toppen. Mums, det kan kun vække glæde på kaffebordet.
Ingredienser
Udstyr
evt. en engangssprøjtepose
Sådan gør du
Kog vand og smør op i en gryde, og tilsæt mel, når det koger. Rør godt rundt med en ske, til dejen samler sig til en fast masse.
Hold dejen på varmen i 2-4 minutter, til den er let ristet. Tag fra varmen, og lad dejen køle af i 10 minutter.
Rør æggene i, ét ad gangen, til dejen er skinnende og lind i konsistensen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose med en stor tylle, og sprøjt den ud i små toppe.
Bag dem i en 210° forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Afkøl helt.
Pisk ægget sammen med majsstivelse og pulverkaffe i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring, til cremen har fået en fast konsistens. Tag den fra varmen, og stil den til afkøling.
Pisk fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i cremen, så får du en mere luftig kagecreme. Klip et hul i siden af hver eclair, og fyld creme i, gerne med en sprøjtepose.
Opløs kaffen i vand, og rør den til glasur med flormelis. Fordel glasuren i striber over kagerne ved hjælp af en spiseske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk