Mocca-eclairs
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Eclairs er små vandbakkelser med fyld. Vandbakkelsen er let at lave, og kaffefyldet bringer smilene frem på de kageglade munde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º.
Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt, til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter.
Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par minutter. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker, til dejen samler sig.
Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og kaffe i skummet.
Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur. Rør det bløde smør i glasuren til sidst.
Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med kaffeskum.
Smør kaffeglasur på toppen, og pynt med en chokoladekringle.
Tip!
I Paris kan du købe eclairs i ethvert bageri, du kommer forbi på din vej. Eclairs betyder “lyn”, og navnet hentyder muligvis til, at kagerne kan spises med lynets hast i bare to mundfulde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk