Citronmuffins med hindbærglasur
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En lækker og saftig muffin, som børnene vil elske! Den lyserøde glasur og de syrlige vingummier på toppen gør dem ekstra indbydende.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg, til dejen er lys og luftig. Bland mel og salt i en anden skål, og rør det i dejen.
Skyl citronerne, riv skallen fint, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i dejen, til den er ensartet.
Tænd ovnen på 180°. Fyld muffinformene ⅔ op med dej. Bag muffinsene i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist.
Skyl hindbærrene, og lad dem småkoge sammen med sukker i en gryde i 2-3 minutter. Hæld hindbærkompotten igennem en finmasket si, så kerner sorteres fra.
Bland hindbærsaft og flormelis til en tyk og lyserød glasur i en skål. Spæd eventuelt op med lidt vand, hvis glasuren er for tyk.
Dekorér citronmuffinsene med lyserød glasur, og pynt med et vingummi-kirsebær på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk