Bagte donuts med hindbærglasur
28. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Med en donutform er det nemt og hurtigt at bage sine egne donuts, og du slipper for duften af friture i hele huset.
Ingredienser
Udstyr
1 donutform med 6 eller 12 huller (hullerne skal være 8 cm i diameter)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 215°, og pensl donutformen med lidt olie.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i melblandingen sammen med sødmælk og æg. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og klip et hul i spidsen af posen. Sprøjt dejen ned i hullerne i formen, til de er halvt fyldte. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vip dem ud af formen, og afkøl dem på en rist.
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Hæld hindbærkompotten igennem en finmasket si, så kerner sorteres fra, og der kun er den rene hindbærsaft tilbage.
Hæld flormelissen i en skål, og rør hindbærsaften i lidt ad gangen, til glasuren er tyktflydende og har en flot lyserød farve. Spæd evt. op med lidt vand, hvis glasuren er for tyk.
Dyp de friskbagte donuts i glasuren, og drys med krymmel. Donuts smager allerbedst friskbagte, så servér dem straks, eller i hvert fald samme dag, som de er bagt.
Tip!
Donutformen kan købes i netbutikker og i velassorterede isenkramforretninger, fx Kunst & Køkkentøj. Formen fås med enten 6 eller 12 huller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på donuts!