Eclair med hindbær og vaniljecreme
5. marts 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Sprøde, seje vandbakkelser fyldt med vaniljecreme og hindbær. De fine eclair er perfekte på kaffebordet eller som en værtindegave.
Bemærk
Afkølingstid, vaniljecreme: Ca. 30 minutter. Undgå at åbne ovnen undervejs, da kagerne kan falde sammen.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med rund tylle på 1 cm i diameter
Sådan gør du
Bring vand, salt og smør i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, og rør melet i.
Sæt gryden tilbage på kogepladen, og rør blandingen sammen, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen igen, og rør æg i, 1 ad gangen. Rør kraftigt og grundigt for at få dejen til at hænge sammen. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle.
Tænd ovnen på 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt dejen ud i ca. 6 cm lange kager. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag kagerne i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem bælgen.
Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Bring mælken i kog i en gryde, og hæld den over æggemassen, mens du pisker kraftigt.
Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og tilsæt vaniljekorn og vaniljebælg. Varm cremen op til kogepunktet, mens du fortsat pisker grundigt. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og lad den køle af.
Rør flormelis, hindbærpulver og vand sammen til en tyk glasur.
Rør vaniljecremen igennem (fjern bælgen),og kom den i sprøjteposen. Prik 3 huller i bunden af hver eclair, og sprøjt vaniljecreme ind i hullerne.
Pensl kagerne med glasur, pynt dem evt. med blomster, og servér med friske hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk