Durumbrød bagt med fordej
30. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Durumbrødet, som på italiensk kaldes pane di altamura, er et klassisk syditaliensk brød bagt med durummel. Det kan købes hos de fleste bagere i Danmark, men det er ikke svært at gøre dem kunsten efter.
Bemærk
Hviletid: I alt ca. 20 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland durummel og tørgær i en skål, og rør det sammen med vand. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå 8 timer ved stuetemperatur.
Når fordejen har hævet 8 timer, starter du en anden dej op i en ny skål: Rør 10 g gær ud i 1 dl vand, og rør durummel og manitobamel i.
Bland straks fordejen og den nye dej sammen i en skål. Tilsæt vand, og ælt dejen godt igennem, evt. på en røremaskine. Ælt saltet i dejen, når den er elastisk.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hvile i køleskabet natten over.
Del dejen i to, form dem til brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med ekstra durummel, og lad dem hvile på køkkenbordet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250°. Skær skrå snit i brødene me en skarp kniv, og sæt brødene i den varme ovn.
Sæt samtidig en lille bageform med kogende vand ind i ovnen, og sænk temperaturen til 200°.
Bag brødene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker i bunden af dem. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip!
Ønsker du et grovere brød, kan du erstatte 100 g af durummelet med fuldkornsdurummel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk