Kyllingelår med bagt butternutsquash
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Kyllingelår med bagt butternutsquash er perfekt til travle hverdage, for det tager næsten ingen tid at tilberede – ovnen klarer det meste af arbejdet for dig!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skrub butternutsquash grundigt; halvér dem på langs, og fjern kernerne med en ske (gem kernerne til senere).
Rids skærefladen i et ternet mønster med en lille skarp kniv, men pas på, du ikke skærer igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og krydr med salt og peber.
Placér de halve græskar med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er møre og gyldne.
Smør kyllingelårene ind i olie, og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen sammen med butternutsquash i ca. 30 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt, og skindet sprødt.
Rist græskarkerner på en tør pande. Skyl og hak persillen groft. Top hver græskarhalvdel med smuldret feta, græskarkerner og persille, og servér sammen med kyllingelårene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk