Bagt havregrød

22. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Nu er det jo ikke, fordi det er voldsomt besværligt at koge havregrød, men hvis du alligevel gerne vil slippe for opgaven, kan du gøre som her, og lade ovnen klare jobbet. Når du kommer ud af badet, er morgenmaden klar – så bliver det en god dag!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rør havregryn, ⅔ mandelsplitter, kanel, bagepulver, salt og sukker sammen.
Pisk mælk og æg sammen, og rør det sammen med havregrynsblandingen.
Hæld det i et smurt ovnfast fad, og fordel brombær og resten af mandelsplitterne over.
Bag grøden i ovnen i 30 minutter. Lad grøden trække i 10 minutter før servering.

Tip!

Grøden bliver ikke dårligere af at blive serveret med en generøs skefuld yoghurt eller cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Bagt havregrød i ovnen – alternativ til havregrød i gryde

Den klassiske havregrød skal koges i en gryde, og selvom det ikke kræver meget, skal man alligevel være over den og røre ind i mellem. Det slipper du helt for med en bagt grød, der passer sig selv i ovnen.

En ovnbagt grød kan ikke laves lige så hurtigt som almindelig havregrød, men til gengæld kan du tage et bad, gøre dig klar, smøre frokost eller andet, imens morgenmaden bliver tilberedt. Alt du skal gøre er at blande ingredienserne, hælde grødblandingen i et ovnfast fad og sætte det i ovnen i ca. 30 minutter. Når du bager grøden, bliver det næsten som at spise kage til morgenmad, og hvem vil ikke elske det?

Havregrød kan bages i ovnen på mere end én måde. Du kan nemlig også lave brød med havregrød. Havregrødsbrød bliver super saftige og lækre, og så mætter de skønt. Se opskriften på brød med havregrød.

Lav havregrød i mikroovnen

Skal du lave super hurtig havregrød, eller skal du have grøden med på farten, kan du også koge havregrød i mikrobølgeovnen. Den bliver ikke lige så cremet som en havregrød kogt i gryde eller delikat som en havregrød bagt i ovnen, men det kan være et fint alternativ.

Bland havregryn og væske, som hvis du skulle lave klassisk havregrød. Husk at bruge en skål, der kan tåle mikroovn. Giv grøden et minut ad gangen, og rør eventuelt i grøden undervejs. Fortsæt, indtil grøden har den ønskede konsistens. Det tager ca. 3-4 minutter.

Sådan kan du variere havregrød

Den klassiske havregrød har man spist i evigheder, men de seneste år er mange nye variationer af grøden dukket op, såsom denne bagte havregrød. Bagt havregrød er ikke bare almindelig havregrød, der er lavet i ovnen. Du kan nemlig tilsætte alverdens smagsgivere såsom frugter, bær, nødder og krydderier, så den bagte havregrød næsten smager som en kage. Du kan også toppe den bagte grød med yoghurt, creme raiche eller frisk frugt, når den kommer ud af ovnen.

Ovnbagt havregrød er ikke den eneste variation, der er dukket op de senere år. Grødtyper som overnight oat og chiagrød er også blevet populære. Det forstår man godt, for det er både en velsmagende og nem måde at lave hurtig grød til morgenmaden.

Er det sundt at spise havregrød?

Havregryn består af en god blanding af kulhydrater, proteiner, sunde fedtsyrer, kostfibre samt vitaminer og mineraler. Det betyder, at havregrød er en super sund morgen, der både giver energi til dagen, mætter længe og er med til at holde kroppen sund.

Det samme gælder bagt havregrød, overnight oat og chiagrød, der langt hen ad vejen indeholder de samme sundhedsfordele. Især hvis der er skruet ned for sukkeret og op for frugt, bær og nødder.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar