Souvlaki med bagt græskarsalat
11. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kødet får mest smag, hvis det får lov til at marinere et par timer eller allerhelst natten over.
Bemærk
Marinering: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i tern, og kassér gerne store sener eller fedtkanter. Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med olie, saft af ½ citron, oregano, paprika og salt i en skål. Vend kødet i marinaden, og lad det marinere på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Skrub græskarret godt (behold gerne skrællen på),og skær det i både. Vend græskarbådene med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl grønkålen, og skær den i mindre stykker. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Vend grønkålen med dressingen, og anret den på et fad sammen med de bagte græskarbåde. Top salaten med smuldret feta og ristede græskarkerner.
Træk det marinerede kød på træspyd. Steg kødspydene på en (grill-)pande i 7-8 minutter på hver side.
Rør cremefraiche og sød chilisauce sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Anret dressingen i en skål, og servér til souvlaki og bagt græskarsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk