Langtidshævet durumbrød
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Dette langtidshævede durumbrød smager skønt med et lag smør. Brødet kan dog også bruges til bruschetta. I så fald kan du sagtens bage dem nogle dage i forvejen. Brød til bruschetta skal nemlig ristes sprødt, så det gør ikke noget, hvis brødet ikke er helt friskbagt.
Bemærk
Dejen skal hæve i mindst 6 timer eller natten over. Rør fx dejen sammen, aftenen før du skal bruge brødene – så skal de bare bages på selve dagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gær i en meget stor skål. Tilsæt salt, honning, yoghurt og vand, og rør, til gæren er opløst.
Bland de 2 slags mel i en anden skål. Rør melet i gærblandingen lidt efter lidt, brug en elpisker med dejkroge eller en røremaskine. Dejens konsistens skal være klistret, og måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel. Rør dejen grundigt i mindst 10 minutter.
Sæt dejen koldt, fx i køleskabet, og lad den hæve tildækket i mindst 6 timer eller natten over.
Tænd ovnen på 225°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til 2 brød. Skær et par snit på overfladen af brødene med en skarp kniv. Drys med lidt fint durummel.
Bag brødene i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden. Afkøl brødene på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk