Biga (fordej)
Biga er en såkaldt fordej med italiensk oprindelse, der også kan beskrives som en meget enkel form for surdej. Biga kan laves dagen i forvejen og giver ikke helt så meget syre som andre surdeje. Dej, som slås op med biga, giver brød med en sej skorpe og store huller i krummen, fx som ciabattabrød.
![Biga (fordej)](https://spisbedre-production-app.imgix.net/images/recipes/biga-fordej_2105.jpg?auto=format&ar=655%3A500&fit=crop&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.4669189453125&fp-z=1)
0-30 min.
(0)
May 31, 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Dejen vil hæve til over dobbelt størrelse.
Ingredienser
stk.
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner