Biga (fordej)

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Biga er en såkaldt fordej med italiensk oprindelse, der også kan beskrives som en meget enkel form for surdej. Biga kan laves dagen i forvejen og giver ikke helt så meget syre som andre surdeje. Dej, som slås op med biga, giver brød med en sej skorpe og store huller i krummen, fx som ciabattabrød.

Bemærk
Dejen vil hæve til over dobbelt størrelse.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt melet, og rør dejen sammen.
Tag dejen ud på bordet, og ælt den godt igennem i mindst 5 minutter.
Læg dejen i en meget rummelig skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur til dagen efter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar