Biga (fordej)
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Biga er en såkaldt fordej med italiensk oprindelse, der også kan beskrives som en meget enkel form for surdej. Biga kan laves dagen i forvejen og giver ikke helt så meget syre som andre surdeje. Dej, som slås op med biga, giver brød med en sej skorpe og store huller i krummen, fx som ciabattabrød.
Bemærk
Dejen vil hæve til over dobbelt størrelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt melet, og rør dejen sammen.
Tag dejen ud på bordet, og ælt den godt igennem i mindst 5 minutter.
Læg dejen i en meget rummelig skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur til dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk