Kylling med bagte rodfrugter
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Bagte rodfrugter er perfekt tilbehør til stegt kylling. Her serveres retten med en god hvidløgsdressing, så du både får smagen af bagte og rå hvidløg. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stave. Pil rødløg, og skær dem i kvarte. Pil og halvér hvidløgsfeddene.
Bland det hele med olie, timian, rosmarin, sukker og citronsaft.
Fordel det i en bradepande med bagepapir (evt. rødbeder for sig, så de ikke misfarver resten). Bag det i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, til rodfrugterne er møre.
Pres hvidløgsfed, og rør ingredienserne til dippen sammen. Smag til.
Vend de bagte rodfrugter og løg med salt, peber og hakket persille.
Skær kyllingefileter i tynde skiver på skrå, krydr godt med salt og peber, og steg dem 2 minutter på hver side i lidt olie eller smør på en meget varm pande.
Anret det stegte kyllingekød ovenpå, og servér med hvidløgsdressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk