Dessertpizza med marcipan, rabarber og blåbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Overrask familien med en sød pizza, hvor bunden består af sprød butterdej, og dejlige rabarber og blåbær udgør det farverige fyld.
Bemærk
Trækketid, rabarber: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, flæk dem, og skær dem i 5 cm lange stykker. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pres saften af appelsinen.
Vend rabarber sammen med sukker, vaniljekorn og appelsinsaft i en skål. Sæt dem på køl i 3 timer, eller gerne natten over.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Riv skallen af citronen. Pisk marcipan, smør, sukker og citronskal sammen med en elpisker.
Rul butterdejen ud, og skær den til, så den har form som en oval på ca. 35 x 25 cm. Læg butterdejen over på en bageplade med bagepapir.
Varm ovnen op til 190°.
Smør marcipancremen ud på butterdejen i et jævnt lag. Fordel de syltede rabarber oven på marcipancremen, og drys med blåbær og mandelflager.
Bag dessertpizzaen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og puffet let op i kanterne
Drys pizzaen med sigtet flormelis, og servér den lun og friskbagt, gerne med cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk