Kardemommescones med blåbær

9. juni 2021 af .

Foto: Peter Kam

Scones kan serveres i mange udgaver. Vender du blåbær og kardemomme i dejen, får du en saftig og lækker scone, der passer perfekt sammen med en kop te.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt, sukker, kardemomme og vanilje sammen i en skål.
Smuldr smørret sammen med de øvrige ingredienser med fingrene.
Pisk æg og yoghurt sammen med et piskeris i en skål, og vend forsigtigt det og blåbærrene sammen med de øvrige ingredienser. Arbejd dejen sammen.
Pres dejen flad med fingrene på et meldrysset bord, så den former en stor cirkel, ca. 2 cm tyk. Skær cirklen i mindre trekantede stykker, så de ligner stykker af en lagkage, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag sconesene i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Vend flormelis og vand sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren over sconesene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar