Dessertpizza med ananas og chokoladedrys

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Pizza er altid et hit, men her er den klassiske tomatsauce byttet ud med en sødlig mascarponecreme, og den revne ost er erstattet med hakket chokolade.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en lille skål, og drys sukker og salt over. Hæld lunkent vand i skålen, rør rundt, og lad gærblandingen stå 10 minutter.
Bland hvedemel og grahamsmel i en stor skål. Lav en fordybning i melet, og hæld gærblandingen i. Tilsæt olivenolie, og rør melet sammen med væden lidt ad gangen. Ælt derefter dejen sammen på et meldrysset bord, til den er blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.
Drys lidt mere mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Rul den tyndt ud med en kagerulle, og læg den på et stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 220°, og sæt en tom bageplade i ovnen, så den bliver varmet godt op.
Rør mascarpone sammen med rørsukker og kanel til en jævn og glat creme. Smør mascarponecremen ud over pizzabunden i et jævnt lag. Hvis du får creme til overs, kan du servere den som tilbehør til den færdigbagte pizza.
Skræl ananassen, og skær den i tynde, runde skiver. Fjern stokken i midten af hver skive, brug evt. en lille udstikker. Læg ananasskiverne på pizzaen, og drys med rørsukker og kanel. Tag den varme bageplade ud af ovnen, og træk bagepapiret med pizzaen over på bagepladen.
Bag pizzaen i den varme ovn i 15-20 minutter.
Hak chokoladen fint. Tag pizzaen ud af ovnen, og drys chokoladen over, så den smelter på den varme pizza. Top med friskhakket mynte, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar