Dessertpizza med marcipan, hvid chokolade og bær
28. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Jo, en pizza kan sagtens være sød, og det smager overraskende godt! Servér evt. en kugle god vaniljeis til pizzaerne.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Sæt herefter dejen på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 225° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen. Del pizzadejen i 4 stykker, og rul eller træk hvert stykke ud til en rund pizzabund. Læg pizzabundene på bagepapir.
Rør mascarpone med vaniljesukker. Riv marcipanen groft, og hak chokoladen. Smør et tyndt lag mascarponecreme på hver pizzabund, og drys med revet marcipan. Fordel bærrene på pizzaerne, og drys med hvid chokolade.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem sprøde i ovnen i 12-15 minutter. Pynt med skyllet frisk mynte inden servering.
Tip!
Brug dine favoritbær til pizzaen, eller udskift med frisk frugt i tynde skiver, f.eks. ananas, nektariner eller æbler. Bruger du æbler, så giv evt. den færdigbagte pizza et lille drys kanelsukker inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk