Dahl med kokos og aubergine

18. juli 2021 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Her får du opskriften på en lækker indisk dahl med masser af smag af både ingefær, kokosmælk, limefrugt og krydderier. De røde linser sikrer, at alle bliver mætte.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i kokosolie i en stor gryde.
Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter. Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater og kokosmælk.
Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.
Tænd ovnen på 175°. Skyl auberginer, og skær dem i runde skiver på ½ cm’s tykkelse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt.
Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne. Vend aubergineskiverne i, pres limesaft over, og krydr med salt og peber.
Servér dahlen med lunet naanbrød, og top hver portion med græsk yoghurt, kokoschips og plukket koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste dahl

Der findes ikke én opskrift på dahl, der er den rigtige. En dahl kan nemlig både være tyk og tynd samt indeholde forskellige typer linser og krydderier.

Hvad er forskellen på dahl, dhal, daal og dal?

Den eneste forskel er stavemåden. Den indiske linseret kan staves på forskellige måder. Dal er det indiske og engelske navn for retten, hvor vi i Danmark bruger en af de tre andre stavemåder. Dal betyder oversat bare bælgfrugter. Helt specifikt referer navnet til flækkede bælgfrugter, som røde linser netop er. 

Sådan får du den rigtige smag

Den velkendte dahl-smag fås ved at krydre linseretten med hvidløg, ingefær, gurkemeje, stødt spidskommen og stødt koriander. Linserne koges her i tomatsauce og kokosmælk, der giver en smagfuld og cremet ret.

Du kan godt tilsætte flere hakkede tomater og undlade kokosmælken, hvis du hellere vil det. Så bliver retten knap så cremet, men stadig lækker.

Denne dahl er lidt tyk i det, men hvis du ønsker en tyndere variant, kan du tilsætte flere hakkede tomater, mere kokosmælk eller bouillon eller fløde.

Har du ikke røde linser, kan du eksperimentere med andre typer linser, f.eks.belugalinser.

Tilbehør til dahl

I denne opskrift serveres retten med færdigkøbte naanbrød og en klat græsk youghurt, ristede kokosflager og frisk koriander på toppen. 

Traditionelt serveres retten med raita, som er en indisk dressing bestående af yoghurt, agurk, hvidløgm koriander og spidskommen. Du kan finde vores opskrift på raita og hjemmelavet naan her.

Nogle serverer også ris til,men det er ikke nødvendigt, da linserne mætter godt. 

Dahl med grøntsager

Ønsker du en mere fyldig dahl, kan du tilsætte flere grøntsager. Stykker af blomkål, gulerødder, græskar, peberfrugter, søde kartofler, spinat og lignende er gode i en dahl.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar