Dahl med spinat og chili
18. juli 2019
af
Columbus Leth.
Foto: Columbus Leth
Cremet og aromatisk dahl med spinat og chili, der stammer fra Sri Lanka. Retten er sund, smager herligt og mætter dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Vask linserne i koldt vand. Hak løget fint, og riv hvidløgsfeddene fint på et rivejern.
Hæld linserne i en gryde med vand, kanel, safran, gurkemeje, løg og hvidløg.
Bring det i kog, og lad det simre i 30 minutter, indtil linserne er helt møre og gule.
Hak chilien fint. Varm olie på en pande, og rist karry, chili og sennepsfrø i cirka 1-2 minutter, uden at det brænder på.
Hæld det i gryden, og lad dahlen simre i 2-3 minutter. Bring det i kog, og tilsæt spinaten.
Tag dahlen af varmen, og smag til med friskpresset limesaft og salt. Servér med naanbrød og evt. ris.
Tip!
Dahl er en fantastisk vegetarret, men brug den også gerne som tilbehør til fisk, skaldyr, kylling eller gris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk