Basmati-dahl med yoghurt

11. november 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Indisk vegetarret i en version med både ris og linser, der mætter godt.

Bemærk
Basmati-ris er en lille langkornet ris med silkeagtig konsistens, der dyrkes længst nede på Himalayas skråninger. Risen har en lidt nøddeagtig smag og findes både som hvide ris og fuldkornsris.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og hak det fint. Pil og knus hvidløget. Steg løg, hvidløg og karry i smør i en gryde i et par minutter, uden at løgene tager farve.
Skræl og riv ingefæren fint. Skræl og riv gulerødderne. Hæld ingefær og gulerod i gryden sammen med ris og linser, og steg i endnu et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad det hele simre i yderligere 15 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i grove stykker. Drys dem med lidt salt, og vend dem i eddike i en skål.
Servér basmati-dahl toppet med yoghurt og syltede agurker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar