Basmati-dahl med yoghurt
11. november 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Indisk vegetarret i en version med både ris og linser, der mætter godt.
Bemærk
Basmati-ris er en lille langkornet ris med silkeagtig konsistens, der dyrkes længst nede på Himalayas skråninger. Risen har en lidt nøddeagtig smag og findes både som hvide ris og fuldkornsris.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Pil og knus hvidløget. Steg løg, hvidløg og karry i smør i en gryde i et par minutter, uden at løgene tager farve.
Skræl og riv ingefæren fint. Skræl og riv gulerødderne. Hæld ingefær og gulerod i gryden sammen med ris og linser, og steg i endnu et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad det hele simre i yderligere 15 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i grove stykker. Drys dem med lidt salt, og vend dem i eddike i en skål.
Servér basmati-dahl toppet med yoghurt og syltede agurker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk