Dahl med raita
24. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Anne Marie Jo
Denne dahl er en ægte go to-ret, fordi den både er hurtig at lave og smager så dejligt. De røde linser er supergode, fordi de så nemt koge ud, men du kan også prøve at lave den med uradlinser. Det er også dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl linserne, og kog dem møre i 8 dl vand, ca. 15 minutter.
Hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olivenolie i en stor, dyb pande. De skal ikke tage farve, men mørne let. Tilsæt 1 spsk. smør, og lad den smelte. Krydr med lidt salt.
Skær tomaterne i tern. Kom dem i panden med løg og hvidløg, og lad dem sautere med i 2-5 minutter.
Drys med karry. Tilsæt mosede tomater, linser samt det vand, der er tilbage, og lad dahlen simre i 30-40 minutter. Smag til med salt undervejs, og spæd til med lidt vand, hvis der er behov for det.
Rør yoghurt med salt. Anret den i en lille skål, og top den med hakket mynte, nigellafrø og olivenolie.
Servér dahlen i dybe tallerkner, top med raita, mynte og gerne en god chutney. Spis straks med lune naan, ris eller fladbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk