Naanbrød med indisk raita

21. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmebagte naanbrød med frisk raita er et rigtig godt tilbehør til karryretter.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet.
Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene.
Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.
Del dejen i lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med nigellafrø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side.
Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste naanbrød

Naanbrød er en form for pandestegte brød, der har indisk oprindelse. Brødene passer derfor særligt godt til butter chicken, chicken tikka masala eller dahl. Du kan dog også sagtens servere brødene til en hvilken som helst anden gryderet eller suppe.

Brødene laves i denne opskrift med gær, og de skal derfor hæve. Du kan dog kan tilsætte mere gær, hvis du ønsker at forkorte hævetiden. Tilsæt f.eks. 50 g gær, og lad dem kun hæve 30 minutter.

Du får de bedste naanbrød, når du bruger cremefraiche, da det giver bløde og lækre brød. Du kan dog godt skifte det ud med yoghurt.

I stedet for nigellagrø kan du f.eks. stege brødene i hvidløg, hvis du hellere vil have de klassiske garlic naan, som vi kender fra indiske restauranter.

Har du rester, er det bare om at smide dem i fryseren til en anden god gang! 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar