Naanbrød med indisk raita
23. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hjemmebagte naanbrød med frisk raita er et rigtig godt tilbehør til karryretter.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret, og køl det lidt af. Opløs gæren i vandet.
Tilsæt cremefraiche, salt, sukker, æg og smør, og pisk det godt sammen. Rør mel i, lidt ad gangen, til dejen er glat og slipper fingrene.
Ælt i 5-6 minutter, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.
Del dejen i lige store klumper, og rul dem ud i dråbeform. Drys med nigellafrø, og rul en ekstra gang for at få frøene til at hænge fast. Steg 1 brød ad gangen på en meget varm pande smurt med lidt olie. Steg brødene 2-3 minutter på hver side.
Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine tern. Rens og snit forårsløg. Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Servér som dip til naanbrødene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk