Bagte tomater med flækærtepuré og oregano
15. juli 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Når du bager tomaterne i ovnen, træder sødmen mere frem, og smagen bliver kraftigere. De smager eminent sammen med flækærtepuréen, der er kogt med laurbær og stjerneanis.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl flækærterne i en sigte, og kog dem møre i en gryde efter anvisningen på emballagen sammen med laurbær og stjerneanis.
Kassér kogevand og krydderier, og blend flækærterne til en grov puré. Smag til med citronsaft.
Tænd ovnen på 150°. Skyl tomaterne, og vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir. Bag tomaterne møre i ovnen i 15-20 minutter, til de akkurat falder sammen.
Pluk og skyl hjertesalat og oregano.
Anret flækærtepuréen med bagte tomater, oregano og hjertesalat på tallerkener.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk