Brydeboller med oregano
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Oregano giver en supergod smag til bagværket, der leder tankerne hen på pizza. Servér brydebollerne skal tilbehør til salat, gryderetter eller andet godt.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr gæren i vandet, og rør godt, til den er helt opløst. Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel.
Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen grundigt i 5 minutter – gerne i en røremaskine – indtil den slipper skålens kanter.
Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve over natten i køleskabet.
Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord. Form ca. 15 små boller af dejen.
Kom bollerne i en springform beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i formen 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med olie, og drys oregano ovenpå. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør eller god olivenolie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk