Tørrede tomater med oregano
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Oregano og tomater er et klassisk match. Efter ovntørringen holder tomaterne sig fint en uges tid på køl.
Bemærk
Ovntid: 5-6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bland sukker og salt sammen, og drys blandingen over tomaterne. Krydr med peber, og dryp forsigtigt med lidt olivenolie.
Hak oregano, og drys det over tomaterne.
Sæt tomaterne i en 60-75° varm ovn i 5-6 timer. Tørretiden afhænger af ovnens temperatur og tomaternes størrelse.
Opbevar de tørrede tomater i et rent glas med låg, og dæk med olivenolie. Sæt på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk