Bruschetta med bagte tomater

2. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den klassiske italienske forret går man ikke galt i byen med. Servér den som forret med en god rødvin og måske en dejlig skinke.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over, krydr med salt og peber, og bag dem i 30 minutter.
Skær flute i skiver, og grill dem på en grillpande (eller en grill),til de er sprøde og har grillstriber. Når de er vendt første gang, lægger du mozzarellaskiver på, så osten smelter.
Fordel de bagte tomaterne hen over, og krydr med salt og peber. Top med basilikum.

Tip!

Det ser flot ud at lade stilken blive siddende på tomaterne, når de bliver bagt, men du skal selvfølgelig ikke spise den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du bruschetta?

Bruschetta er italiensk og betyder at toaste, og det er lige hvad man gør ved brødet i en bruschetta-ret. En helt simpel form for bruschetta er derfor ristet brød dryppet med olivenolie.

Der findes dog et hav af bruschetta-opskrifter, hvor brødet toppes med lækkert fyld. Her toppes brødet med mozzarella og bagte tomater. Det er en klassisk kombination, der både dufter og smager af Italien.

Du kan servere brødene som forret eller som en del af en større tapas-anretning eller buffet.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar