Bagte fyldte tomater

18. juli 2019 af .

Foto: Aller Media

Tomater med perlebyg, ost og krydderurter smager herligt. De fyldte tomater er skønne at servere med en fyldig salat og brød til, så det kan udgøre et helt måltid, eller i stedet som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog perlebyg efter anvisning på pakken.
Skær et låg af tomaterne, og tag tomatfyldet ud med en teske. Pres det igennem en sigte over en skål, så du får noget tomatsaft ud af det og slipper for kernerne.
Pil løgene, og hak dem. Snit bladsellerien fint. Sauter begge dele ganske kort i halvdelen af olien. Tag det af varmen, og bland det i perlebyggen.
Tilsæt lidt af tomatsaften sammen med hakkede krydderurter. Fyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den. Smag til med salt og peber.
Læg en lille klat flødeost og lidt revet parmesan i hver tomat, fordel kornfyldet oveni, og slut af med lidt ost og parmesan igen.
Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad, dryp dem med resten af olivenolien, og krydr med salt og peber.
Bag dem ved 225° i 15-20 minutter, så de bliver bagt igennem og er flot gratinerede på toppen. Tag tomaterne ud, og servér dem med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar