Burrata med bagte tomater
7. januar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den italienske friskost er en blød og flødefyldt udgave af mozzarella, der er vanedannende lækker! Spis den som en delikat snack inden middagen med et godt glas rødvin i hånden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg på en bageplade. Dryp olie over tomaterne, og krydr med timian og salt.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time, til de er tørret ind til ca. det halve.
Varm olie op til 175° i en kasserolle. Nip salviebladene af stilkene, og fritér dem i olien, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Fordel de bagte tomater på et fad, læg burratakuglerne ovenpå, og drys med salvieblade. Dryp lidt olie over, og servér med brød og evt. lidt skinke.
Tip!
Bag evt. tomaterne i god tid. Så er der hurtigt mad på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk