Burrata med bagte tomater

Den italienske friskost er en blød og flødefyldt udgave af mozzarella, der er vanedannende lækker! Spis den som en delikat snack inden middagen med et godt glas rødvin i hånden.

Burrata med bagte tomater
0-30 min.

(1)

7. januar 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Bagte tomater

cherrytomater (gerne forskellige farver)
400 g
olivenolie
4 spsk.
frisk timian
4 stilke
flagesalt

Sprød salvie

solsikkeolie til stegning
salvie
5 stilke

Til servering

burratakugler
2
brød
1
olivenolie
1 spsk.

Sådan gør du

Bagte tomater

Tænd ovnen på 125°. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg på en bageplade. Dryp olie over tomaterne, og krydr med timian og salt.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time, til de er tørret ind til ca. det halve.

Sprød salvie

Varm olie op til 175° i en kasserolle. Nip salviebladene af stilkene, og fritér dem i olien, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.

Servering

Fordel de bagte tomater på et fad, læg burratakuglerne ovenpå, og drys med salvieblade. Dryp lidt olie over, og servér med brød og evt. lidt skinke.

Tip!

Bag evt. tomaterne i god tid. Så er der hurtigt mad på bordet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'