Burrata med bagte tomater
Den italienske friskost er en blød og flødefyldt udgave af mozzarella, der er vanedannende lækker! Spis den som en delikat snack inden middagen med et godt glas rødvin i hånden.

0-30 min.
(1)
7. januar 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Bagte tomater
- cherrytomater (gerne forskellige farver)
- 400 g
- olivenolie
- 4 spsk.
- frisk timian
- 4 stilke
- flagesalt
Sprød salvie
- solsikkeolie til stegning
- salvie
- 5 stilke
Til servering
- burratakugler
- 2
- brød
- 1
- olivenolie
- 1 spsk.
Sådan gør du
Bagte tomater
Tænd ovnen på 125°. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg på en bageplade. Dryp olie over tomaterne, og krydr med timian og salt.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time, til de er tørret ind til ca. det halve.
Sprød salvie
Varm olie op til 175° i en kasserolle. Nip salviebladene af stilkene, og fritér dem i olien, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Servering
Fordel de bagte tomater på et fad, læg burratakuglerne ovenpå, og drys med salvieblade. Dryp lidt olie over, og servér med brød og evt. lidt skinke.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner