Aspargesfrikassé med dildkartofler
13. september 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
To slags asparges, nybælgede ærter og masser af dild. Den danske sommer kan noget på middagsbordet, ikke mindst i den traditionsrige ret frikassé.
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°. Skyl kartoflerne, og vend dem med dild og olie. Fordel dem på en bageplade, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
Skræl de hvide asparges, og skær bunden af. Gem skrællerne. Skyl de grønne asparges, og skær bunden af. Bælg ærterne, og gem både ærter og bælge.
Bring grøntsagsbouillonen i kog sammen med aspargesskræller og ærtebælge, og lad det koge stille i 20 minutter, så bouillonen tager smag. Si skræller og bælge fra, og kassér dem.
Skær begge typer asparges i stykker på ca. 3 cm, kog dem i bouillonen i 2 minutter, og tag dem op.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Lad melet bage igennem i smørret under konstant omrøring i 3-4 minutter, uden at det tager farve. Hæld bouillonen i, lidt ad gangen, mens du pisker godt, så saucen bliver ensartet.
Tilsæt fløde og aspargesstykker. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med citronskal og -saft, salt og peber.
Vend finthakket dild og rå ærter i saucen, og servér dem med de ovnbagte dildkartofler og en blandet grøn salat.
Tip!
Frikassé er egentlig bare en opbagt sauce med fyld. Du kan sagtens fylde denne frikassé i lune tarteletter, hvis du har lyst!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk