Sød kartoffel- "fisk" med raita og dildkartofler
7. januar 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En paneret sød kartoffel serveret som sprød fiskefilet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i små tern. Pil rødløget, og skær det i små tern. Skyl og hak persillen. Skyl chilien, og hak den fint.
Rør græsk yoghurt med agurk, tomater, rødløg, persille, chili og spidskommen i en skål. Smag raitaen til med salt og peber.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i 1 cm tykke skiver på langs.
Pisk æg sammen i en skål. Hæld mel og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend først de søde kartofler i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Steg de panerede søde kartofler i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden, og krydr med salt og peber.
Vend de kogte kartofler med en klat smør, salt og halvdelen af dilden.
Servér søde kartoffel-"fisk" med dildkartofler, raita, citronbåde og resten af dilden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk