Fiskefrikadeller og dildkartofler
27. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den friske, aromatiske smag af dild går igen i både fiskefrikadeller og kartofler. Har du en anden favorit-krydderurt, så bare brug den sammen med eller i stedet for dild. Under alle omstændigheder er der dømt rustikke sommerlækkerier på tallerknen.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak fisken groft med en gaffel eller i en foodprocessor.
Bland revet løg, hakket dild, letpisket æg, salt, peber og danskvand i. Justér konsistensen med kartoffelmel og mælk, så den er smidig og glat. Lad farsen hvile køligt i mindst 30 minutter.
Form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne i en blanding af smør og olivenolie.
Tænd ovnen på 200°.
Kog kartoflerne møre i vand tilsat et halvt bundt dild. Dup dem tørre, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Hak det sidste dild, og bland det med olivenolie, salt og peber. Dryp det over kartoflerne, og bag dem gyldne i ovnen i 15-20 minutter.
Servér med citronbåde og en blandet salat.
Tip!
I stedet for at koge kartoflerne kan du bare bruge en rest, der er blevet tilovers fra en anden dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk