Rimmet laks med dildkartofler

Rimmet laks er en lækker og anderledes måde at spise laks på, og serverer du dildkartofler til har du en rigtig god forret.

Bemærk
Laksen skal trække mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog vandet op med salt og sukker, til begge dele er opløst. Lad dildstilkene koge med i 30 sekunder. Hæld lagen i et fad eller i en aflang beholder, og lad den køle af.
Læg laksefileten i den afkølede saltlage. Stil fadet i køleskabet, og lad fisken trække i mindst 4 timer, gerne natten over.
Tag laksen op af lagen, og dup den tør. Skær laksen i ½ cm tykke skiver.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pil dem evt. Skær resten af kartoflerne i skiver.
Bring piskefløde og madlavningsfløde i kog i en gryde. Vend kartofler og grofthakkede dildtoppe i fløden. Kog forsigtigt op, og smag til med salt og peber.
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med lidt bid. Servér dem som tilbehør til laks og dildkartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar