Rimmet laks med dildkartofler
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Rimmet laks er en lækker og anderledes måde at spise laks på, og serverer du dildkartofler til har du en rigtig god forret.
Bemærk
Laksen skal trække mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vandet op med salt og sukker, til begge dele er opløst. Lad dildstilkene koge med i 30 sekunder. Hæld lagen i et fad eller i en aflang beholder, og lad den køle af.
Læg laksefileten i den afkølede saltlage. Stil fadet i køleskabet, og lad fisken trække i mindst 4 timer, gerne natten over.
Tag laksen op af lagen, og dup den tør. Skær laksen i ½ cm tykke skiver.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pil dem evt. Skær resten af kartoflerne i skiver.
Bring piskefløde og madlavningsfløde i kog i en gryde. Vend kartofler og grofthakkede dildtoppe i fløden. Kog forsigtigt op, og smag til med salt og peber.
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med lidt bid. Servér dem som tilbehør til laks og dildkartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk