Amerikanske pandekager med blåbær og lemoncurd

Amerikanske pandekager er små og tykke og smager fortræffeligt som dessert eller til en lækker brunch – især med lemoncurd og blåbær som her.

Bemærk
Hvis du bruger frosne blåbær i dejen, så undlad at tø dem op først – så holder de bedre på saften.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg og sukker sammen til en lys og meget luftig masse med elpister i en skål.
Smelt smørret i en lille gryde.
Riv skallen af citronen, og rør den sammen med ricotta (eller cremefraiche) og mælk i en anden skål.
Rør æggemassen og ricottablandingen sammen med en ske. Rør det smeltede smør i.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen sammen med blåbær.
Bag de meget små pandekager i lidt smør på en blinispande eller på en almindelig pande.
Pisk fløden til skum. Servér pandekagerne med flødeskum, lemoncurd, blåbær og evt. lidt mynte eller citronmelisse til pynt.

Tip!

Lav din egen lemoncurd: Rør 1 dl citronsaft, 150 g sukker og 3 æg sammen, og varm det op i en gryde under omrøring, til det tykner – sørg for at holde det under kogepunktet. Tilsæt 2 spsk fintrevet, usprøjtet citronskal og 60 g smør. Pres massen igennem en si, så den bliver glat og jævn, og lad den afkøle i et glas. Opbevar på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. juli 2019 af .

Foto: Fabian Björk

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar