Brunch pandekager

Brunch pandekager er små tykke pandekager som begejstrer alle rundt om brunch-bordet. De smager fortræffeligt med lemoncurd og blåbær som her.

Brunch pandekager
0-30 min.

(5)

July 22, 2022 af Sanna KekäläinenFoto: Fabian Björk
Bemærk:Hvis du bruger frosne blåbær i dejen, så undlad at tø dem op først – så holder de bedre på saften.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Lav din egen lemoncurd: Rør 1 dl citronsaft, 150 g sukker og 3 æg sammen, og varm det op i en gryde under omrøring, til det tykner – sørg for at holde det under kogepunktet. Tilsæt 2 spsk fintrevet, usprøjtet citronskal og 60 g smør. Pres massen igennem en si, så den bliver glat og jævn, og lad den afkøle i et glas. Opbevar på køl.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

opskrift på de bedste brunch pandekager

Kender du de langsomme morgener uden alarmer og ingen planer? Det er de sjældne morgener, hvor kaffen bare smager ekstra godt, og der er tid til at lave brunchpandekager i ro og mag.

De bedste brunch-pandekager er små, tykke og luftige. I den her opskrift har pandekagerne fået selskab af lækre blåbær og lemoncurd. Hemmeligheden bag den perfekte brunch pandekage er at pisker æg og sukker helt luftigt, og tilføjer ricotta/creme fraiche og citron. Det giver den perfekte kombination af syre, sukker og tyngde i smagen.

Brunch pandekager i forskellige lækre variationer

Her er et par bud på andre lækre udgaver af brunchpandekager:

  • Brug andre bær: Har du prøvet at udskifte blåbærrene med andre bær? Du kan f.eks. erstatte blåbær med hindbær eller brombær.
  • Julebrunch: Står der december i kalenderen? Så kan du lave en dejlig juleversion! Tilføj lidt kanel og/eller kardemomme og pynt med friskskårede æbler.
  • Sundere brunch pandekager: Skal brunchpandekagerne mætte ekstra godt, kan du også erstatte lidt af melet med havregryn og i stedet for lemoncurd og flødeskum, blande lidt vaniljesukker i en neutral skyr eller yoghurt og servere det til pandekagerne. Pynt gerne med hakkede nødder.
  • Syndigt og lækkert: Skal dine brunchpandekager være ekstra lækre, så skal du ikke snyde dig selv for at toppe med nutella, dulce de leche, peanutbutter, chocolate chips eller sirup.
  • Salte brunchpandekager: En klassisk amerikansk anretning er også at toppe pandekagen med bacon og sirup. Hvis ikke du kender tricket, kan det være det lyder mærkeligt, men det er faktisk fantastisk lækkert.

Prøv brunch pandekager med syltetøj og tørret kokos - mums!

Brunchpandekager med banan

En anden måde at give pandekagerne ekstra meget fylde, sukker og smag på, er at tilføje en banan i dejen. Her kan du nemlig også bruge de overmodne bananer, du ikke har fået spist. Du skal blot mose en banen med en gaffel og røre den i dejen. Gør du dette, skal du bruge halvt så meget sukker, som der står i opskriften. Modne bananer indeholder nemlig ekstra meget frugtsukker, som fungerer som naturligt sødemiddel.

Kan jeg lave brunchpandekager uden æg?

Du kan godt undlade æggene, hvis du bruger lidt ekstra mælk eller cremefraiche. Vær dog opmærksom på at pandekagerne ikke får den samme puffede konsistens, som når du pisker æg og sukker sammen i dejen.

Hvilken størrelse skal brunchpandekager have?

Brunch pandekager skal være halvt så store i omkreds som almindelige pandekager. Har du en blinispande, vil den være helt perfekt til små brunch-hapsere, og så bliver tilberedningen også nemmere.

Kan jeg fryse brunchpandekager?

Brunch pandekager smager selvfølgelig bedst i det sekund de tages af panden. Men det betyder ikke, at du ikke kan fryse dem ned u får til overs (pandekager er lidt ligesom pasta, man kommer altid til at lave for mange!). Læg et stykke bagepapir mellem hver enkelt pandekage - så du kan tage dem op, du skal bruge, når du bliver lækkersulten. Tø dem op og steg dem på en pande på svag varme eller varm dem i ovn eller mikroovn.

Se også: Vores bedste opskrift på amerikanske pandekager.

Måske du også kan li'