Pandekager med nougatcreme
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Klassiske pandekager med en skøn nougatcreme til. Her kan du erstatte flødeskum med vaniljeis, hvis du vil gå all-in.
Bemærk
Hviletid, nougatcreme: Mindst 3 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm fløden i en kasserolle, uden at den koger. Skær nougaten i tern, og hak chokoladen groft.
Smelt begge dele i den varme fløde, krydr med salt, og lad blandingen hvile på køl i mindst 3 timer eller natten over.
Pisk blandingen til en blød creme i en skål med en elpisker lige inden servering.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn og sukker sammen med æg i en skål med et piskeris.
Smelt smørret i en gryde, og rør det i æggeblandingen sammen med mælk.
Tilsæt hvedemel og salt, og pisk dejen jævn og glat.
Steg 1 pandekage ad gangen i lidt smør på en varm pande. Gentag, til al dejen er brugt. Hold evt. pandekagerne lune imellem 2 tallerkener.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til den yderste brune hinde løsner sig. Lad dem afkøle let, gnid hinderne af (behøver ikke at være grundigt),og hak dem groft.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Hak chokoladen groft. Servér pandekagerne med nougatcreme, flødeskum, hakket chokolade og hasselnødder.
Tip!
Er der nougatcreme tilovers, kan det også bruges på knækbrød, i kager eller isdesserter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk