Pandekager med laksemousse
29. november 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Pandekager er en fryd for både store og små ganer, især når de er hjemmelavede. De her er bagt med lidt fuldkornsmel og mætter derfor ekstra godt og serveres med en laksemousse, smagt til med fennikel.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt. Rør æg, mælk og olie sammen, og pisk det i dejen lidt ad gangen, til den er glat og uden klumper. Lad gerne dejen hvile køligt i 20 minutter, og justér evt. konsistensen med mere mælk.
Steg gyldne pandekager et par minutter på hver side i lidt smør, til al dejen er brugt.
Gå laksen efter for skind og ben. Blend den med en stavblender sammen med mindre stykker af fennikel, cremefraiche og 1 spsk. citronsaft til en ensartet, men gerne lidt grov konsistens.
Smag til med citronsaft, sukker, peber og evt. lidt salt.
Fyld pandekagerne med spinat, laksemousse, rejer og løgspirer eller andre friske spirer.
Tip!
Skyd genvej, og køb 8 færdiglavede madpandekager – eller lav en stor portion af opskriften her, som du kan gemme i fryseren til en anden gang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk