Amerikanske pandekager med blåbær

Mmm, de her amerikanske pandekager er tykke og lækre, og med de søde og syrlige blåbær til har du den perfekte opskrift på en god morgen.

Amerikanske pandekager med blåbær
0-30 min.

(10)

November 30, 2021 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Har du lavet en for stor portion pandekager, kan de sagtens fryses ned til en anden god gang. Se her i videoen, hvordan du lettest gør.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS OG TRICKS TIL OPSKRIFTEN PÅ AMERIKANSKE PANDEKAGER

Amerikanske pandekager er en klassiker på brunchbordet! I modsætning til almindelige danske pandekager er de amerikanske små og buttede, men de indeholder stort set de samme ingredienser - og så er de supernemme at lave! Top dem med alverdens lækre sager, og nyd dem til morgenmaden eller som en skøn dessert. 

Hvordan får amerikanske pandekager den rigtige konsistens?

For at lave perfekte amerikanske pandekager er det vigtigt, at dejen er tyk nok. Ellers flyder de nemlig ud og mister deres lækre buttede udseende. Følg opskriften herover for den rigtige konsistens. Er du mere til klassiske tynde pandekager, kan du finde vores bedste opskrift på pandekager her.

Kan jeg lave amerikanske pandekager uden kærnemælk?

Du kan sagtens skifte kærnemælken ud med en anden slags mælk. Kærnemælken er lidt tykkere og giver derfor en cremet dej. Men hvis du foretrækker et plantebaseret alternativ, kan du skifte kærnemælk ud med havredrik, mandelmælk eller soyamælk – eller du kan lave dem med helt almindelig komælk.

Kan jeg lave amerikanske pandekager med havregryn?

Hvis du gerne vil nyde glutenfri pandekager, kan du skifte melet i opskriften ud med havregryn. Prøv at blende det helt fint til mel i en minihakker, så er pandekagerne stadig til at stege på panden, uden de falder fra hinanden. De får en lidt mere bastant konsistens, men mætter til gengæld dejligt længe.

Kan jeg lave amerikanske pandekager uden æg?

Du kan godt lave pandekagerne uden æg – du tilføjer bare en smule mere mælk. Men husk, at æg bidrager med masser af fugt og luftighed til dejen.  

Skal hviderne piskes stive?

I mange opskrifter skal æg skilles i blommer og hvider, så hviderne kan piskes stive og vendes i dejen. Det er dog ikke nødvendigt for at få et godt resultat. Du kan selvfølgelig sagtens gøre det, men du behøver ikke.

Flere tips og tricks til amerikanske pandekager? Se her:

  • Du kan sagtens tilføje lidt blåbær til pandekagerne, så du får blåbærpandekager. Rør dem i dejen, eller læg fire-fem bær på hver pandekage, mens de steger på den ene side.
  • Vil du tilføje lidt ekstra smag til pandekagerne? Prøv at røre en smule vaniljesukker, kanel, revet citron- eller appelsinskal eller chokoladestykker i dejen.
  • Du kan sagtens bage pandekagerne på en helt almindelig stegepande. Men hvis du har en blinispande, så find den endelig frem fra skabet – så kan du få perfekt runde pandekager.
  • Har du bagt for mange pandekager? Læg et stykke bagepapir mellem hver, og frys dem ned - eller gør som i videoen ovenfor. Når du bliver pandekagesulten, kan du blot tø en enkelt – eller mange - op. Steg dem på panden ved lav varme, eller lun dem i ovnen.
  • Skal pandekagerne toppes med lækre sager? Blandt vores favorit-toppings er bl.a. dulce de leche, friske jordbær, kokosflager, marmelade, nutella, hytteost og yoghurt rørt med en smule vaniljesukker – eller selvfølgelig sirup!

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'