Pandekager med passionsfrugtsirup
9. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hvem elsker ikke pandekager? Med kardemomme i dejen bliver pandekagerne ekstra lækre. Servér dem med hjemmelavet passionsfrugtsirup og tynde skiver mango, så trylles pandekagerne om til et eksotisk lille måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend begge slags mel, salt og kardemomme sammen i en skål.
Tilsæt halvdelen af mælken, og pisk dejen sammen med et piskeris. Tilsæt resten af mælken og æg, og pisk dejen sammen.
Steg pandekagerne gyldne på en pande med smør.
Halvér passionsfrugten, og skrab kødet ud i en gryde.
Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl limefrugten, og riv skallen fint.
Rør passionsfrugt, ingefær, limeskal, friskpresset limesaft, sukker og vand sammen i gryden. Lad ingredienserne simre på lav varme i 15 minutter, og hæld siruppen på et glas.
Skær mangoen i tynde skiver.
Servér pandekagerne med passionsfrugtsirup, frisk mango og drysset flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk