Pandekager med passionsfrugtcurd
4. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
De fleste kender klassisk lemoncurd, men har du nogensinde smagt passionsfrugtcurd? Den smager lige så syrligt som lemoncurd, men den søde passionsfrugt giver den et eksotisk tvist, der passer perfekt til en stak søde pandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend begge slags mel, salt og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt halvdelen af mælken, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt resten af mælken og æg, og pisk dejen sammen. Steg pandekagerne gyldne på en pande med smør.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres saften, og hæld saft og skal i en gryde. Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud med en ske.
Pisk citron, passionsfrugtkød, æg, sukker og majsstivelse sammen i en gryde.
Varm blandingen, og lad den simre under omrøring i 2 minutter, så den bliver tyk i konsistensen. Pisk undervejs, så det ikke brænder på i bunden af gryden.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt smørret. Rør rundt, og hæld cremen på glas. Opbevar curden i køleskab.
Tip!
Opbevar passionsfrugtcurden i et lufttæt glas i køleskabet, så kan den holde i ca. 5 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk