Affogato med chokoladesauce og kaffekaramel
4. april 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Affogato er en italiensk kaffedessert, som smager forrygende og er ganske simpel at lave. En gavmild skefuld vaniljeis toppes med chokoladesauce, kaffekaramel og espresso.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen. Hæld fløde i en gryde, og varm den op. Når den er rygende varm, smelter du chokoladen heri, så du får en cremet chokoladesauce.
Rør den karamelliserede mælk sammen i en skål, så den bliver cremet. Tilsæt 2-3 spsk. espresso, og rør det godt sammen.
Fordel en stor kugle is i bunden af 4 portionsglas, og top med chokoladesauce, kaffekaramel og espresso. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk