Tag-selv-isbar med karamelpopcorn og chokoladesauce
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvem kan sige nej til en omgang tag-selv-isbar?
Bemærk
Frysertid: Mindst 6 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og salt lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Sukkeret skal være helt opløst.
Pisk fløden til blødt skum i en anden skål, og vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen med en dejskraber. Fordel vaniljeisen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over.
Hæld olie og majskerner i en stor gryde, og læg låg på. Tænd for høj varme, og lad majskernerne poppe til popcorn. Tag gryden af varmen, tilsæt salt, og ryst gryden, så saltet fordeler sig. Afkøl popcornene.
Bring smør, sukker og salt i kog i en gryde, og lad sukkeret smelte og blive til gylden karamel. Tag gryden fra varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring. Vend hurtigt halvdelen af popcornene rundt i karamellen. Tilsæt resten af popcornene, og vend godt rundt, så alle popcorn bliver dækkede af karamel. Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Bræk dem fra hinanden.
Hak chokoladen groft, og kom den i en gryde sammen med fløden. Smelt chokolade og fløde sammen ved lav varme i gryden, til chokoladesaucen er tyk og ensartet. Smag til med flagesalt, og hold chokoladesaucen lun indtil servering.
Sæt vaniljeis, chokoladesauce og karamelpopcorn frem på bordet sammen med små skåle med blåbær, knuste Oreo-kiks, chokoladeknapper, grofthakkede peanuts og frysetørrede hindbær. Sæt portionsglas og skeer frem, og lad gæsterne selv anrette deres isdessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk