Affogato

Drinken med vaniljeis og friskbrygget kaffe kan i princippet udgøre en hel dessert. Det er en perfekt afslutning på en god middag!

Affogato
0-30 min.

(5)

April 6, 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Tilsæt evt. 2 cl god vodka i bunden af glasset, før du topper med is og kaffe.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

AFFOGATO – SÅDAN LAVER DU DEN LÆKRE KAFFEDESSERT I GLAS

Affogato er en lækker, nem og hurtig italiensk dessert, der består af et shot espresso serveret i glas med en kugle god vaniljeis. Det lyder måske simpelt, men smagen er både kompleks og virkelig god.

Se også: Opskrift på Strawberry Daiquiri

Med bare to ingredienser, der blot skal anrettes i et smukt glas, er affogato en af de nemmeste desserter, du kan sætte på bordet. Derfor anbefaler vi, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. 

Bryg et godt shot espresso, og køb en vaniljeis af høj kvalitet – eller kast dig ud i at lave den selv! Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der både kan laves med og uden ismaskine,

Hvis du ikke har en espressomaskine, kan du sagtens lave en god affogato med en stærk brygget kop kaffe. Du kan justere på intensiteten ved at bruge lidt mere vaniljeis og lidt mindre kaffe, hvis du vil have en mere mild dessert – og omvendt bruge lidt mere kaffe og lidt mindre vaniljeis, hvis du er vild med den stærke, intense kaffesmag. 

Affogato er lækker i sin enkelthed, men vil du give den lidt ekstra, kan du pynte den med hakket chokolade eller karamel. Her får du opskriften på hjemmelavet dulce de leche. Du kan også toppe med lidt flødeskum eller tilføje en smule amaretto til din affogato. 

Hvis du holder af at slutte en god middag af med smagen af kaffe, vil du garanteret også elske en klassisk espresso martini eller en hjemmelavet italiensk tiramisu!

Se også: Cremet Københavnerstang-drink

Måske du også kan li'