Brownie med chokoladesauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En klistret brownie med lun chokoladesauce og knasende nødder og flagesalt på toppen – så kan man næsten ikke fylde mere nydelse på!
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg og de 2 slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i.
Bland mel, kakao og salt, og sigt det ned i dejen. Vend dejen sammen.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten.
Lad formen med kagen afkøle på en rist, og sæt herefter kagen på køl, til den er helt kold.
Hak chokoladen, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen fra varmen, når chokolade og smør er smeltet helt sammen.
Pisk flormelis og fløde i chokoladeblandingen med et piskeris. Lad chokoladesaucen køle af, til den er tyktflydende.
Skær den kolde brownie ud i firkantede stykker, overhæld med chokoladesauce, og drys med knuste pekannødder og flagesalt.
Tip!
I stedet for at hælde chokoladesaucen ud over brownien, kan den smøres oven på kagen i et jævnt lag. Sæt brownien med chokoladesauce på køl i 1-2 timer, til chokoladesaucen har sat sig, og skær den herefter ud i pæne firkanter. Servér evt. kagen med vaniljeis og friske bær, så udgør den en fantastisk dessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk