Julekage med appelsin, smørcreme og lun chokoladesauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kagen minder om en klassisk honningkage, men med spændende julenuancer i smagen fra hvidtøl, chokolade og varme krydderier.
Bemærk
Ovntid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd formen med bagepapir.
Pisk smør, sukker og sirup luftigt med en elpisker. Pisk æg i 1 ad gangen. Bland mel, natron, bagepulver, kanel, ingefær, nelliker og salt, og sigt det i dejen. Rør hvidtøl i til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl. Flæk kagebunden i 2 lige tykke bunde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk alle ingredienserne til cremen sammen med en elpisker, til det er lyst og cremet.
Smør appelsinmarmelade og herefter smørcreme på den nederste bund. Læg den øverste bund ovenpå, og stil kagen på køl.
Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet. Rør hakket chokolade i, og lad det stå i 2 minutter, og rør så energisk i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolade og fløde samler sig. Rør smør i.
Hæld den lune chokoladesauce ud over kagen, og pynt med hakket chokolade og pekannødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk