Vaffellagkage med marcipan og kirsebær

Denne vaffellagkage er det bedste fra begge verdener. De belgisk-inspirerede vafler er fyldt med marcipanoverraskelser, og de smager herligt i selskab med flødeostcreme og syrligt-søde kirsebær.

Bemærk: Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm forsigtigt mælk og vaniljekorn op i en kasserolle, til det er lillefingervarmt. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Pisk æg og salt i. Rør mel i, så du får en glat dej.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med sukker, til dejen er glat og luftig. Skær marcipanen i små tern, og rør det i dejen.
Opvarm vaffeljernet, og bag vaflerne. Lad dem køle af på en bagerist. De bliver sprøde, når de køler af.
Pisk fløden til skum. Pisk flødeost og sirup sammen i en anden skål, og rør herefter flødeskummet i, til cremen er ensartet.
Skyl kirsebærrene. Halvér halvdelen af dem, og fjern stenene. Læg en vaffel på et kagefad, fordel flødeostcreme ovenpå, og top med en håndfuld halverede kirsebær. Læg den næste vaffel ovenpå, og gentag processen, så du får en høj lagkage.
Pynt til sidst med hele kirsebær, og dryp lidt ahornsirup over. Servér straks, eller opbevar lagkagen på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic