Vaffellagkage med hindbærskum
21. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lagkage er altid et hit til fest og fødselsdag. Du har måske smagt en stabel pandekager med fyld imellem, men hvad med en vaffellagkage? Du kan let variere creme og topping.
Ingredienser
Sådan gør du
Mos bananerne med en gaffel. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Blend mandlerne i minihakker, til konsistensen er som groft mel.
Pisk æggene sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt bananer, marcipan, mandelmel, kakao, honning og salt, og rør, til du får en jævn og ensartet dej.
Opvarm et vaffeljern, og pensl det med lidt smør. Hæld ca. 1¼ dl dej i vaffeljernet ad gangen, og steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Pensl vaffeljernet med smør mellem hver vaffel.
Pisk fløden til skum. Mos hindbærrene let med en gaffel, vend dem i flødeskummet, og smag til med flormelis. Flæk granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder.
Læg vaflerne oven på hinanden med hindbærskum imellem hvert lag. Pynt med granatæblekerner og hakket hvid chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk