Lyserøde konfektkugler med Amarena-kirsebær
27. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Konfektkuglerne er overtrukket med ruby-chokolade, som har en let syrlig og mild frugtig smag samt en naturlig lyserød farve. Chokoladen kan købes i velassorterede supermarkeder f.eks. fra ODENSE marcipan eller på nettet af mærket Callebaut.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp kirsebærrene, og hak dem fint. Gem lidt af lagen fra kirsebærrene.
Riv marcipanen ned i en skål, og tilsæt hakkede kirsebær, mandelmel og 1-2 spsk. af lagen fra kirsebærrene. Ælt det hele sammen til en fast konsistens, og form massen til 15-20 runde kugler.
Smelt og temperér ruby-chokoladen efter anvisningen på emballagen. Dyp kirsebærkuglerne i chokoladen, så de er helt dækkede, og sæt dem på et fad med bagepapir. Drys med finthakkede brændte mandler, inden chokoladen størkner.
Lad kirsebærkuglerne stå ved stuetemperatur, indtil chokoladen er størknet. Opbevar dem herefter i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk