Juleis med marcipan, brændte mandler og kirsebær

25. januar 2019 af .

Foto: Colombus Leth

Decembers klassiske lækkerier har sneget sig med ind i denne hjemmelavede is. Og så behøver du ikke engang en ismaskine, for det er nemlig en parfait. Det kan kun blive godt!

Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang fryseegnet form, ca. 25 X 12 cm

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
Pisk fløden til blødt skum, og vend den sammen med æggemassen, så du får en jævn iscreme.
Hak brændte mandler og mørk chokolade groft. Skær marcipan i små tern. Halvér kirsebærrene. Vend forsigtigt mandler, chokolade, marcipan og kirsebær i iscremen.
Beklæd formen med husholdningsfilm, så det hænger ud over siderne. Hæld iscremen i formen, og glat overfladen med en paletkniv.
Luk forsigtigt husholdningsfilmen sammen omkring iscremen, og sæt den i fryseren i mindst 8 timer.
Tag parfaiten ud af fryseren 5 minutter før servering, og skær den i tykke skiver.
Anret dem på desserttallerkener, og pynt med høvlet mørk chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar