Vaniljemacarons med kirsebær

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Hvide vaniljemacarons med en kirsebæroverraskelse i midten. Perfekte som dessert eller som fin værtindegave.

Bemærk
Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

et sukkertermometer
en sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Bland mandelmel, flormelis og hvid pulverfarve sammen i en skål, og rør halvdelen af æggehviderne i.
Varm vand og sukker op til 117° i en lille gryde (brug et sukkertermometer).
Pisk de sidste æggehvider stive med en elpisker i en skål, og hæld i en tynd stråle den varme sukkersirup i æggehviderne under konstant piskning. Pisk, indtil marengsmassen er afkølet, tyk og blank.
Vend forsigtigt marengsmassen i mandeldejen med en dejskraber, og fyld massen i sprøjteposen. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og sprøjt 60 små cirkler. Lad cirklerne hvile i 30 minutter. Tænd ovnen på 150°.
Bag marengsbundene i ovnen ca. 12 minutter, og lad dem køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab korenene ud. Pisk flormelis, smør, vaniljekorn og mælk sammen i en skål til en let og luftig smørcreme.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med lille rund tylle, og sprøjt creme ud på halvdelen af marengsbundene. Læg et kirsebær i midten af hver, og saml kagerne med de resterende bunde. Pynt evt. med spiseligt guld- eller sølvstøv.

Tip!

Spiselig hvid pulverfarve og sølvstøv kan købes hos fx Specialkøbmanden (www.specialkøbmanden.dk).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar