Vaniljemacarons med kirsebær
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Hvide vaniljemacarons med en kirsebæroverraskelse i midten. Perfekte som dessert eller som fin værtindegave.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
et sukkertermometer
en sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Bland mandelmel, flormelis og hvid pulverfarve sammen i en skål, og rør halvdelen af æggehviderne i.
Varm vand og sukker op til 117° i en lille gryde (brug et sukkertermometer).
Pisk de sidste æggehvider stive med en elpisker i en skål, og hæld i en tynd stråle den varme sukkersirup i æggehviderne under konstant piskning. Pisk, indtil marengsmassen er afkølet, tyk og blank.
Vend forsigtigt marengsmassen i mandeldejen med en dejskraber, og fyld massen i sprøjteposen. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og sprøjt 60 små cirkler. Lad cirklerne hvile i 30 minutter. Tænd ovnen på 150°.
Bag marengsbundene i ovnen ca. 12 minutter, og lad dem køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab korenene ud. Pisk flormelis, smør, vaniljekorn og mælk sammen i en skål til en let og luftig smørcreme.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose med lille rund tylle, og sprøjt creme ud på halvdelen af marengsbundene. Læg et kirsebær i midten af hver, og saml kagerne med de resterende bunde. Pynt evt. med spiseligt guld- eller sølvstøv.
Tip!
Spiselig hvid pulverfarve og sølvstøv kan købes hos fx Specialkøbmanden (www.specialkøbmanden.dk).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk