Julekage med marcipan, hvid chokolade og Amarena-kirsebær
26. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Saftig og lækker konfektagtig kage, som smager og dufter skønt af jul.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm. i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne.
Pisk smør og sukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Riv marcipanen groft, og rør den i smørmassen sammen med mandelmel, hvedemel og salt. Hak chokolade groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i formen. Fordel afdryppede kirsebær over kagen, og tryk dem let ned i dejen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist. Sigt evt. lidt flormelis over kagen inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk