Julekage med marcipan, hvid chokolade og Amarena-kirsebær

26. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Saftig og lækker konfektagtig kage, som smager og dufter skønt af jul.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm. i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne.
Pisk smør og sukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Riv marcipanen groft, og rør den i smørmassen sammen med mandelmel, hvedemel og salt. Hak chokolade groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i formen. Fordel afdryppede kirsebær over kagen, og tryk dem let ned i dejen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist. Sigt evt. lidt flormelis over kagen inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar