Udbenede kyllingelår med rosmarin og appelsin, kålsalat og ovnstegte kartofler

Der er ikke noget som kylling og appelsin i samme fad. Servér med kålsalat og ovnstegte kartofler til. Hvis du ikke kan finde udbenede kyllingelår i supermarkedet og ikke har mod på at udbene selv, så brug blot hele kyllingelår, og lad appelsin og rosmarin stege med i fadet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Fjern benet fra kyllingelårene.
Riv appelsinskallen fint ned i en skål. Pres saft fra halvdelen af appelsinen udover. Skær den anden halvdel af appelsinen i tynde skiver.
Fyld de udbenede kyllingelår med rosmarinkviste og appelsinskiver. Læg dem med sammenføjningen nedad i en bradepande.
Bland olie, presset hvidløg, salt og peber i skålen med appelsinsaft og -skal. Hæld marinaden over kyllingelårene.
Skrub kartoflerne, og læg dem i en lille bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Drys med friskhakket rosmarin. Steg kylling og kartofler i ovnen i ca. 35 minutter.
Skyl, rib og hak grønkålen. Snit rødkålen helt fint. Skyl æbler, og skær dem i både. Bland kål og æbler sammen i en skål.
Rør en dressing af eddike, olie, salt og peber, og vend den i salaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck