Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål
1. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sprøde, ovnstegte kyllingelår med små gnocchier stegt med grønkål. Gnocchi minder lidt om pasta i konsistens og smag, men er fremstillet af kogte kartofler og mætter dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.
Kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad de færdigkogte gnocchi dryppe af i en sigte.
Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.
Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med i 1 minut.
Tilsæt grønkål og citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.
Tip!
Du finder gnocchi i velassorterede supermarkeder i køledisken med frisk pasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk