Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål

1. januar 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Sprøde, ovnstegte kyllingelår med små gnocchier stegt med grønkål. Gnocchi minder lidt om pasta i konsistens og smag, men er fremstillet af kogte kartofler og mætter dejligt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gennemstegte.
Kog gnocchi efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad de færdigkogte gnocchi dryppe af i en sigte.
Skyl grønkålen grundigt. Kassér de grove stilke, og hak grønkålsbladene fint. Pil og hak hvidløget. Riv citronskallen fint på et rivejern.
Steg gnocchierne i smør i en dyb pande i 2 minutter, til de er let gyldne og sprøde på overfladen. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med i 1 minut.
Tilsæt grønkål og citronskal, og vend det i retten, til kålen begynder at falde sammen. Krydr retten med salt og peber.
Anret gnocchi- og grønkålsblandingen i en serveringsskål, drys med friskrevet parmesan, og servér til kyllingelårene.

Tip!

Du finder gnocchi i velassorterede supermarkeder i køledisken med frisk pasta.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar